Yeni elektronik bellek ultra düşük enerji tüketimini vaat ediyor.

Evrensel Bilgisayar Belleği İcat Edildi.

Evrensel Bilgisayar Belleği İcat Edildi.

Mevcut olan dijital enerji krizini çözebilecek yeni bir bilgisayar belleği türü İngiltere’de bulunan Lancaster Üniversitesi’ndeki bilim insanları tarafından icat edildi ve patentlendi. Bilimsel raporlarda yayınlanan araştırmalara göre, yeni elektronik bellek ultra düşük enerji tüketimini vaat ediyor. Bu yeni bellek türü hakkında detaylı bilgiye yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Evlerde verimli aydınlatma ve cihazlardaki enerji tasarrufu ile enerji ihtiyacı bir miktar minimalize edilmektedir. Ancak bilgisayar ve diğer küçük aletlerin kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber bu durum ortadan kalktı. Akıllı cihazlar, hoparlörler ve ev cihazlarının, optimum seviyede çalışabilmeleri için daha çok enerjiye ihtiyaç duymaktadır. 2025 yılı itibariyle, bir tsunami verisinin küresel elektriğin beşte birini tüketmesi bekleniyor.

Tombik

Bu yeni bellek yardımıyla, veri merkezlerindeki en yüksek güç tüketimi hemen hemen beşte bir oranında azaltabilecek. Yeni bellek cihazı başlatılmaya ihtiyaç duymadan tuş vuruşlarında bile ani bir şekilde enerji tasarrufu sağlayan uyku moduna girebiliyor. Yeni belleğin sahip olduğu özelliklere bakılıdığında, aslında bilim insanlarının yıllardır üzerinde çalıştığı “Evrensel Bellek”i gerçekleştirebildiklerini görüyoruz.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks