Yakında beyin aktivitelerimiz okunacak.

Caltech Üniversitesinin geliştirmiş olduğu beyin okuma arayüzü.

Beynimizdekiler okunmasının yolu bulundu.

Teknolojinin patronları Elon Musk ve Mark Zuckerberg şirketlerinin temel misyonlarının dışına çıkarak bir çok canlı evcil hayvan beyninin bilgisayarlara bağlanması ve bilgisayarında insan beynine bağlanması konusunda çalışalarında sürekli ilerleme kaydediyorlar.

  • İnsan beyninin bilgisayarlara bağlanması her ne kadar ürkütücü olsada beynimizle bilgisayarlara komut vermemizin büyülü bir durum olacağı kanaatindeler.

Özellikle Facebooktan veri sızıntısının meydana gelmesi bu verilerin bilgisayarlar kullanılacağı beyinlerin okunduğunu terorisini ortaya çıkarmaktadır.

Caltech bilim adamlarından gelen son haberler insan beyninin bilgisayarlara bağlanmasının yakın olduğunu göstermektedir.

Caltech’in işbirliği ile “minimal invaziv BMI” olarak adlandırdığı (beyin-makine arayüzü) ile beyin aktivitelerinin okunabileceğini vaat ettiler.

Caltech ayrıca yaptığı duyuruda İşlevsel ultrason teknoloji kullanılarak beynin derinliklerinde 100 mikrometrelik bir çözünürlük aktivitesi oluşturalarak kesin olarak haritalanabileceğini açıkladılar.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks