Ülkemiz dahil 115 ülkede görülen Koronavirüs şuana kadar 4 bin 284 kişinin ölümüne neden oldu.

Koronavirüs'te bilim insanlarının çözümleyemediği 6 sır!

Koronavirüs’te bilim insanlarının çözümleyemediği 6 sır!

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve Türkiye dahil birçok ülkede görülen Koronavirüs, hala birçok bilinmeyeni içinde barındırıyor. İşte salgınla ilgili bilim insanlarının kafasını kurcalayanlar…

Ülkemiz dahil 115 ülkede görülen Koronavirüs şuana kadar 4 bin 284 kişinin ölümüne neden oldu. Virüs tüm hızıyla yayılmaya devam ederken salgınla ilgili çoğu şey hala bilim insanları tarafından çözülemedi. Ülkemizi de yakından ilglendiren Koronavirüs hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik.

Tombik

1) Koronavirüs neden çocukları değil de yaşlıları öldürüyor?

Çin’de yapılan araştırmaya göre şuana kadar salgından ölenlerin sadece yüzde 1’inden azının, 10 yaş altı çocuklardan oluştuğu ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütüne göre ise Koronavirüs hastalığına kapılan 10 yaş altı çocuk oranı ise yüzde 2.4. Şuana kadar bilim insanları hastalığın neden çocukları etkilemediğinin bir sır olduğunu açıklayarak henüz çözümlenemediğini duyurdu.

2) İklimin virüs üzerinde etkisi olacak mı?

Trump havaların ısınmasıyla Koronavirüs etkisinin düşeceğini iddia etmişti. ABD Başkanı’nın bu açıklamasına karşı, birçok bilim insanı ‘bekleyip göreceğiz’ diyerek, henüz bunun kesin olarak bilinemediğini duyurdu.

3) Aşı ne zaman hazır olur?

Ölümler devam ederken insanları en çok tedirgin eden unsurlardan biri ise henüz ilaç ve aşı bulunamaması. Birçok ilaç firması bu konuda yarışıyor. Ebola ve HIV virüsünde kullanılan ilaçlar üzerinde çalışmalar yapılıyor ve gönüllüler üzerinde deneniyor.

4) Vakaların ölüm oranı ne?

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre şuana kadar hastalığa yakalananların ölüm oranı yüzde 3.4. Bazı sağlık kuruluşlarına göre bu oran daha düşük olduğu yönünde.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks