Türkiye’ye bağlanma ihtimalini ‘korkunç’ olarak niteledi.

KKTC Cumhurbaşkanı: Türkiye'ye bağlanma ihtimali korkunç.

KKTC Cumhurbaşkanı: Türkiye’ye bağlanma ihtimali korkunç.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, federal çözüme tez zamanda varılmazsa bölünmüşlüğün kalıcı hale geleceği uyarısı yaparken, Türkiye’ye bağlanma ihtimalini ‘korkunç’ olarak niteledi.

  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’nin Kıbrıs sorununda çözüme odaklı, Kıbrıs Türklerini adada mağdur etmeyecek önerilerini reddeden Rumların lehine açıklamalarını sürdürüyor.
Tombik

2015’te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen ve 26 Nisan seçiminde yeniden aday olan Mustafa Akıncı, İngiliz The Guardian gazetesine mülakat verdi.

“YA ACİL ÇÖZÜM, YA DA KALICI BÖLÜNME”

Güney Kıbrıslı muadili Nikos Anastasiadis ile son olarak pazartesi günü tampon bölgedeki bir sanat sergisinde biraraya gelen Akıncı, The Guardian’a yaptığı açıklamalarda, adil federal çözüm içeren bir anlaşmaya tez zamanda ulaşılmazsa, adadaki Türk ve Rum toplumlarının bölünmüşlüğünün kalıcı hale geleceği uyarısında bulundu.

  • İki taraf arasındaki görüş ayrılıklarının her yıl giderek daha kemikleştiğini, bunun yeniden birleşme ihtimalini azalttığını belirten Akıncı, “Acele etmemiz lazım. Bunca yıldan sonra bir dönüm noktasına, belirleyici bir ana geldik” vurgusu yaptı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks