Türkiye’de uzun yıllardır tartışma konusu olan tarikat yapılanmaları.

Menzilciler sadece Sağlık Bakanlığı'nda değilmiş! Gavs'ın kölesinden devletin efendisine...

Menzilciler sadece Sağlık Bakanlığı’nda değilmiş! Gavs’ın kölesinden devletin efendisine…

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde Türkiye’de uzun yıllardır tartışma konusu olan tarikat yapılanmalarına ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Türkiye’de uzun yıllardır tartışma konusu olan tarikat yapılanmalarına ilişkin kaleme aldığı bugünkü yazısında, Menzil Tarikatı’nın Buhara Kolu’nun şeyhi Fevzettin Erol’un, “Ömrümüz boyunca gavs’ın evlatlarına kölelik yapacağız” ifadesindeki ‘Gavs’a dikkati çekti.

Saymaz, “Menzil’in varlığı, yalnız Sağlık Bakanlığı’nda değil, İçişleri Bakanlığı’nda da kendini hissettiyor. İddiaya göre Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda örgütleniyorlar. Hak-Yol’cular Adalet Bakanlığı’na, İsmailağa’cılar Diyanet’e, Erenköy’cüler ticarete, Süleymancılar Kuran kursları ve öğrenci yurtlarına, Işık’çılar medyaya hükmediyor. Tarikatların birer holdinge, şeyhlerin CEO’ya, müritlerin müşteriye evrildiği istismar çarkı daha çok dünyalık ve makam edinmek için “Hu” çeke çeke dönüyor. Gavs’ın köleleri devletin yeni efendileridir artık” ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz’ın “Gavs’ın kölesinden devletin efendisine” başlıklı yazısı şöyle:

Menzil’in Buhara Kolu’nun şeyhi olan Fevzeddin Erol, önünde halka halka toplanmış müritlerine ağlamaklı bir tonla sesleniyor:

“Biz insan olmuşsak gavs’ın sayesindedir. Canımızda ruh olduğu müddetçe o aileye köle olacağız. Biz başımızı yere koyacağız, bütün gavs hazretlerinin çocukları başımıza basıp geçecekler. Ömrümüz boyunca gavs’ın evlatlarına kölelik yapacağız.”

İslam Ansiklopedisi’ne göre gavs, “dünyanın manevi yöneticisi olduğuna inanılan en büyük veli” anlamına geliyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks