Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) tartışmalı enflasyon rakamlar.

200 milyar dolar kaçırıldı.

Yandaş aldı götürdü! 200 milyar dolar kaçırıldı.

İYİ Parti, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) tartışmalı enflasyon rakamlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

İYİ Parti’nin araştırma önergesi için söz hakkı alan CHP’nin maliyeci Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda AKP iktidarına yakın iş adamlarının 200 milyar doları yurtdışına kaçırdığını söyledi. Kuşoğlu rakamın büyüklüğünü, “100 milyar dolar ile Türkiye bu ekonomik krizi atlatır’ diyerek gözler önüne serdi.

Tombik

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, 15 yılın rekorunu kıran eylül 2018 enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından görevinden alınan TÜİK Başkan Yardımcısı Enver Taşçı’yı hatırlatarak, 26 ay sonra enflasyonun bu kez tek haneye düşürülmesinin şüpheli olduğunu belirtti. Bu konuda hazırladıkları araştırma önergesini 21 Milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığına sunan Ataş, markette, pazarda fiyatlar sürekli artarken, her gün zam haberleri gelirken eylül ayı enflasyonu 26 ay sonra tek haneye düşürülmesinin ciddi şüpheleri beraberinde getirildiğini söyledi.

‘BU KONU DEVLETİN GÜVENİLİRLİĞİ İLE İLGİLİ, BASİTE ALINACAK BİR KONU DEĞİL’

Araştırma önergesi için söz hakkı alan CHP Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, “TÜİK rakamlarının inandırıcı olmaması devletin güvenirliliği ile ilgili bir konu. Sadece TÜİK rakamları ile değil BDDK rakamlarında da benzeri sorunlar var. Maliye Balanlığı’nın yada Merkez Bankası’nın açıkladığı rakamlarla ilgili olarak da benzeri sorunlar var. Konu bir kurumun değil devletin güvenirliliği ile ilgili. Türkiye ekonomisinin güven verip vermemesi ile ilgili bir konu, basite alınacak bir konu değil” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks