Türkiye hükümeti 1 Haziran’a kadar uluslararası uçuşları yasakladı.

Yasaklar kalkana kadar tarifeli seferler olmayacak

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan flaş Türkiye uyarısı.

Corona virüsü salgınından etkilenenlerin sayısı 4 milyonu geçerken İngiltere Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden Türkiye’ye seyahatler ile ilgili flaş bir uyarıda bulundu. İngiliz tabloid basınının geniş önem verdiği açıklamada, “Türkiye hükümeti 1 Haziran’a kadar uluslararası uçuşları yasakladı. Yasaklar kalkana kadar tarifeli seferler olmayacak” ifadesi kullanıldı.

Corona virüsü salgınının en çok etkilediği sektörlerden olan havacılık ve turizm İngiliz kamuoyunun da gündem maddelerinden biri… Her yıl neredeyse 2.5 milyon İngiliz turistin Türkiye’ye tatillerin başlama tarihi ise İngilizlerin en çok merak ettiği konuların başında geliyor.

Birçok İngiliz önceden satın alınan uçak biletlerinin iptal edilip edilmeyeceğini sorgularken bazı İngilizler de Türkiye’ye tatile ne zaman gidilebileceğinin belli olmasını istiyor.

Reuters haber ajansı Mart ayında İstanbul Havalimanı’nda mahsur kalan yolcuları böyle görüntülemişti.

İngiltere’nin çok okunan tabloid gazeteleri de bu konuya geniş yer ayırırken, İngiliz Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan “Seyahat Uyarıları” bölümünde Türkiye’ye ait bölümün güncellenmesi dikkat çekti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks