İngiliz hükümetinin resmi internet sitesi üzerinden yapılan uyarı.

İngiltere’den bir garip uyarı: Kürdistan hariç…

İngiltere’den bir garip uyarı: Kürdistan hariç…

ABD ile İran arasındaki gerilim son dönemde bütün Orta Doğu’ya yayılırken İngiltere’den garip bir seyahat uyarısı geldi… İngiliz hükümetinin resmi internet sitesi üzerinden yapılan uyarıda, “İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Kürdistan bölgesi haricinde Irak’a gitmemeyi tavsiye ediyor” ifadesi kullanıldı.

  • Washinton-Tahran hattında haftalardır devam eden gerilim önceki gün ABD’nin gerçekleştirdiği saldırıda öldürülen İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in ardından farklı bir boyuta geçti.
Tombik

Savaş tamtamlarının çaldığı bir dönemde yaşanan bu gerilim Orta Doğu’daki bütün ulusları olumsuz etkilerken İngiltere Dışişleri Bakanlığı dün gece bir açıklama yaparak kafaları karıştırdı. İngiliz hükümetinin resmi internet sayfası www.gov.uk üzerinden ulaşılabilen ve İngiliz basınında da yer alan açıklamada, bazı bölgelere seyahat uyarısı yapıldı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks