Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal yaptığı açıklama.

Bu numarayı açarsanız 2 Bin TL'lik fatura çıkıyor

Bu numarayı açarsanız 2 Bin TL’lik fatura çıkıyor.

Tüketici dernekleri temsilcileri yaptığı açıklamada, SMS ve e-posta üzerinden yapılan dolandırıcılık yöntemlerini ve bu tür mağduriyet yaşayanların ne yapması gerektiğini anlattı.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal yaptığı açıklamada, vatandaşları yıllardır SMS yoluyla dolandıran kötü niyetli kişilerin bu yöntemi son yıllarda WhatsApp üzerinden de denemeye başladığını söyledi.

Tombik

CEVAP VERİRSENİZ FATURANIZA 50 TL YANSIYOR

Son dönemde artan eski dolandırıcılıkların yanı sıra yeni yöntemlerin de başladığını dile getiren Koçal, “Bize bugünlerde sıkça gelen şikayetlere göre, telefonlara SMS üzerinden WhatSapp’ın güncellenmesi gerektiği, güncellenmez ise tüm belgelerin silineceği mesajı ile link gönderiyorlar. Vatandaşlar numarasını yazıp devam ettiğinde ‘evet’ veya ‘hayır” onayı çıkıyor. Mesaj evet veya hayır şeklinde de cevaplanırsa faturanıza 50 TL yansıtılıyor veya bakiyenizden düşülüyor” dedi.

Koçal, bir şirketten müzik indirilmesi için gönderilen mesaja karşılık “hayır” cevabı da yazılsa faturaya haftalık 16 lira ücret yansıtıldığını kaydederek, fark edinceye kadar üç ay, iptal ettirinceye kadar 5 ay geçtiğini aktardı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks