Terör örgütleri ve organize suç örgütlerinin ortak çıkar sağladıkları alanların başında uyuşturucu.

Başkent’in göbeğinde kaçak sigara rezaleti.

Başkent’in göbeğinde kaçak sigara rezaleti.

Yetkililerin sürekli uyarılarda bulunmasına rağmen eksik denetim nedeniyle umuma açık alanlarda bile terör örgütlerinin ve organize suç örgütlerinin finans kaynaklarından biri olan kaçak sigara satılabiliyor.

Terör örgütleri ve organize suç örgütlerinin ortak çıkar sağladıkları alanların başında uyuşturucu, kaçak sigara ve bağımlılık yapan kaçak maddeler yer alıyor. Yetkililerin sürekli uyarılarda bulunduğu bu konuda denetim yapan kurum ve kuruluşların da yasalar çerçevesinde ellerini taşın altına sokması gerekirken, eksik denetim nedeniyle umuma açık alanlarda bile kaçak sigara satılabiliyor. Kaçak sigara satıcıları açık tütün nargile malzemesi adı altında açtıkları tezgahlarda Başkent’in göbeğinde bile kaçak sigara satabiliyorlar.

Benzer Haber
1 2
Tombik

Tezgah altı sigara deposu

Başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir gibi metropollerde, halkın yoğun olduğu bölgelerde tezgah altından kaçak sigara satışı yapılıyor. Küçük çocukların oyun oynadıkları park ve bahçe yanlarından, kafe ve pastane yanlarına kadar açılan açık tütün ve nargile malzemesi satan dükkanlarda, kaçak sigaralar tezgah altından çıkartılarak, yaş kontrolü dahi yapılmadan alıcılara sunuluyor. Başkent Ankara’nın en işlek yeri olan Kızılay’da bazı pasaj içlerinde, açık tütün ve nargile malzemeleri satılan tezgahlarda el altından gümrüksüz paketlenmiş ve kaçak tütün doldurularak paketlenmemiş sigaralar satılabiliyor. Diğer yandan Bandrollü Ürün İzleme Sistemi (BÜİS) tarafından kontrolü sağlanamayan, sahte bandrol yapıştırılmış sigaralarda yine tezgah altından satılıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks