TEOG’un yerine getirilen LGS’de köklü değişiklikler yapılması planlanıyor.

16 yılda 15'inci değişiklik yolda

Yeni bakan da el atıyor… 16 yılda 15’inci değişiklik yolda.

Hiçbir öğrencinin başladığı sistemle okulunu bitiremediği 16 yıllık AKP iktidarı döneminde eğitim sisteminde yapılan değişikliklerin 15’incisine hazırlanılıyor. TEOG’un yerine getirilen LGS’de köklü değişiklikler yapılması planlanıyor.

Liseye ve üniversiteye geçiş sistemlerinde yapılan değişiklikler başta olmak üzere 16 yıllık AKP iktidarı döneminde hiçbir öğrenci başladığı sistemle okulunu bitiremedi. Birbiri ardında yapılan değişikliklerle yapboz tahtasına dönen eğitim sisteminde yeni bir değişiklik daha planlanıyor. Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre AKP hükümetlerinin yedinci Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk da liseye giriş sistemine “el atmaya” hazırlanıyor. TEOG’un yerine getirilen liseye geçiş sisteminde ( LGS ) yapılması düşünülen köklü değişiklikler için kapsamlı bir çalışma başlatılması bekleniyor.

Tombik

16 yılda 14 sistem değişikliği

Türkiye’deki eğitim sisteminde son 16 yılda yapılan sistem değişikliği sayısı 14’e ulaştı. AKP iktidarı dönenimde Milli Eğitim Bakanı pozisyonuna getirilen bütün isimler sistemin en az bir noktasında değişikliğe gitti. Velilerin ve öğrencilerin, “Yapılan tüm değişiklikler öncelerini aratıyor” eleştirisine kulak tıkayan Milli Eğitim Bakanlığı, “değişim” ısrarını her yeni dönemde sürdürdü. Son olarak, LGS’dede köklü değişiklikler yapmak için yeni Milli Eğitim Bakanı Selçuk Yılmaz’ın kapsamlı bir çalışma başlattığı öğrenildi.

2003’te katsayı artırıldı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks