Temmuz’da dört kişilik bir ailenin açlık sınırının bir önceki aya göre artış gösterdi.

Açlık ve Yoksulluk Sınırı Arttı.

Açlık ve Yoksulluk Sınırı Arttı.

Türk-İş, Temmuz’da dört kişilik bir ailenin açlık sınırının bir önceki aya göre artarak bin 738 liraya, yoksulluk sınırının da 5 bin 662 liraya çıktığını belirtti.

Türk-İş tarafından çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yapılan “açlık ve yoksulluk sınırı araştırması”nın temmuz ayı sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre bu ay dört kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden “açlık sınırı” bin 738 lira olarak belirlendi. Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen “yoksulluk sınırı” ise 5 bin 662 lira oldu.

Tombik

TEK BİR KİŞİNİN YAŞAMA MALİYETİ 260 LİRA ARTTI

Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 1,40 oranında arttı. Yılın yedi aylık döneminde fiyatlardaki artış yüzde 8,10 oranına ulaştı. Gıda enflasyonunda son 12 ay itibarıyla artış oranı yüzde 16,07 oldu. Yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 11,21 olarak hesaplandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks