Taliban’ın Afganistan’daki sivilleri öldürdüğü iddiası.

Kurbanlardan biri de esnaf Abdul Sami oldu.

Taliban direnişin kalesi Pençşir’de en az 20 sivili öldürdü! Kurbanlardan biri de esnaf Abdul Sami oldu.

Taliban’ın Afganistan’daki sivilleri öldürdüğü iddiası kamuoyunda geniş yer bulmaya devam ediyor. BBC Afgan Servisi, bazı sivillerin öldürüldüğünü doğrulayan video görüntülerine ulaşırken, bir hafta önce düşen direnişin kalesi Pençşir eyaletinde en az 20 kişinin bu şekilde öldürüldüğü ortaya çıktı.

Yerel kaynaklar kurbanlardan birinin 2 çocuk babası esnaf Abdul Sami olduğunu doğrularken, işkence izleri taşıyan cansız bedeninin evinin yakınlarında bulunduğu belirtildi. İletişim kanallarının kesilmesine rağmen Pençşir’den ulaştırılan görüntülerde, Taliban savaşçıları tarafından etrafı çevrilen askeri kıyafet giymiş bir adamın, silah seslerinin ardından yere yığıldığı görülüyor.

GÖRGÜ TANIĞI VURULAN KİŞİNİN SİVİL OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Vurulan adamın ordu mensubu olup olmadığı bilinmiyor. Bölgede kamuflaj kıyafetleri yaygın olarak giyiliyor. Videodaki bir görgü tanığı vurulan kişinin sivil olduğunu vurguluyor. BBC, Pençşir’de benzer şekilde en az 20 kişinin öldürüldüğünü belirledi.

detaylar, Haber Linki

Teknoloji

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks