Son dönemde futbolculara verdiği astronomik rakamlarla dikkat çeken Çin.

Havada Çin tehlikesi! 320 bin dolar maaş veriyorlar.

Havada Çin tehlikesi! 320 bin dolar maaş veriyorlar.

Son dönemde futbolculara verdiği astronomik rakamlarla dikkat çeken Çin, şimdi de pilot borsasını alt üst etti. Çin, 20 yılda 120 bin yeni pilota ihtiyaç duyması nedeniyle 320 bin dolara varan maaşlarla pilot transferi yaptı.

Çin Halk Cumhuriyeti havacılık sektöründe de çok hızlı büyüyüyor. 20 yılda Çinli havayolu şirketleri çeşitli kategorilerde 7 bin üzeri uçak satın alacak. Dünya genelindeki yeni uçak taleplerinin yüzde 20’si Çin’den geliyor. Bu da Çin havayolu şirketlerinin gelecek 20 yılda da 110 bin yeni pilota ihtiyaç duymasının yolunu açtı.

Tombik

Habertürk Haber Merkezi’nden Gökhan Artan’ın haberine göre, zengin Körfez ülkelerine transfer olan pilotların artık dünya ekonomisinin yeni devi olan Çin’in yolunu tutmaya başlaması Türkiye’nin de aralarında olduğu birçok ülkeyi olumsuz etkiledi.

320 BİN DOLARA VARAN YILLIK KAZANÇ

Ülkenin Sivil Havacılık İdaresi’ne göre Çin, yurtiçinde ve yurtdışında yılda 4 bin 700 pilot eğitiyor ancak bu sayı da yetersiz kalıyor. Özellikle kaptan ihtiyacını karşılayamayan Çinli şirketler de çareyi yabancı pilot alımına gitmekte buluyor. Çin’in havayolu şirketleri hava kirliliği ve uzaklık gibi nedenlerle kendilerini tercih etmeyen pilotlara son yılllarda astronomik maaşlar vererek transfer etmeye başladı. Bazı şirketleri vergisiz yılda 320 bin doları bulan maaşlar vererek yabancı pilotları ülkelerine çekiyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks