Sebze ürünlerindeki artış sonrası Türkiye, İran’da kuru soğan ithal etmeye başladı.

Türkiye İran'dan soğan ithal etmeye başladı.

Türkiye İran’dan soğan ithal etmeye başladı.

Sebze ürünlerindeki artış sonrası Türkiye, İran’da kuru soğan ithal etmeye başladı. Ülkeye TIR’larla giriş yapan İran soğanı, Van’da 4 liradan satılıyor.

Kuru soğana ithalat yolu açıldı. Türkiye’nin çeşitli kentlerine TIR’larla gönderilen İran soğanı Van’da 4 liradan, yerli soğan ise 5 liradan satılıyor.

Tombik

Kuru soğan fiyatlarındaki artışın önüne geçilmesi, iç piyasa fiyatlarının makul seviyelerde tutulması ve spekülatif fiyat hareketlerine meydan verilmemesi amacıyla 2018’de yüzde 184 ile fiyatı en çok artan ürün olan kuru soğanda ithalat başladı.

İthalat Rejimine Ek Karar ile kuru soğanda gümrük vergisi 28 Şubat’a kadar sıfırlandı. Kararın ardından Van’ın İran’a açılan Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan ithal soğanlar da girmeye başladı.

Yaklaşık 10 gündür ithal soğanların geldiğini belirten işçiler, günlük 3-4 TIR’ın sınırdan geçiş yaptığını söyledi. Her TIR’ın ortalama 22-23 ton aldığını belirtilirken, gelen ithal soğanlar Van’a giriş yaptıktan sonra Türkiye’nin diğer kentlerine gönderiliyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks