Şampiyonlar Ligi yarı finali maçından bir gün önce genç takım antrenörünün görevine ırkçı ifadeleri

Alman kulüp Bayern Münih ırkçı ifadeler kullanan antrenörünü kovdu.

Alman kulüp Bayern Münih ırkçı ifadeler kullanan antrenörünü kovdu.

Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi yarı finali maçından bir gün önce genç takım antrenörünün görevine ırkçı ifadeleri nedeniyle son verdi.

Alman futbol kulübü, pazartesi akşamı yapılan açıklamayla, hakkında polis soruşturması süren ve adı açıklanmayan teknik direktör ile sözleşmesinin karşılıklı anlaşma ile feshedildiğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, “Bu, şu anda Bayern’in gençlik eğitim merkezinde devam eden bir iç soruşturmanın ilk sonucudur.” ifadesi kullanıldı.

Genç takım antrenörünün sosyal ağlarda yazdığı iddia edilen ırkçı yorumlar, oyuncuların velileri tarafından şikayet edilmesi üzerine bir televizyon programına yansımıştı.

Der Spiegel dergisi, 2003 yılından beri genç takımlarla çalışan antrenörün oyuncuları ten rengi, milliyet, dinlerine göre ayırdığı ve genel olarak eşcinselliğe karşı olduğunu iddia etti.

Alman şirket ırkçılık eleştirisi üzerine ‘Çingene Sosu’nun ismini değiştirdi.

Bayern Münih Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, Münih polisi tarafından açılan soruşturmanın ardından antrenör hakkında “kulübün savunduğu değerlerle kesinlikle uyuşmuyor” ifadelerini kullanmıştı.

Bayern Münih, Naziler tarafından “Yahudilerin kulübü” olarak görüldü.

Bayern Münih kulübü de tarihi boyunca ayrımcılığa maruz kaldı.

1900’da Alman Yahudileri tarafından kurulan Bayern, 1933’te Hitler rejiminin tüm Yahudi liderleri ve oyuncuları dışarda bırakması ile ‘Aryanlaştırıldı’.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks