Ryugu isimli asteroite doğru yola çıkan Hayabusa 2.

Japon uzay aracı Hayabusa 2

Japon uzay aracı Hayabusa 2, Ryugu isimli asteroitten ilk görüntüleri yolladı.

2014 senesinde pek çok doğal kaynak bakımından zengin olduğu düşünülen Ryugu isimli asteroite doğru yola çıkan Hayabusa 2, yolculuğunu tamamlamak üzere.

Japonya, dört sene önce Hayabusa 2 isimli uzay aracını oldukça enteresan bir görev için uzaya uğurlaamıştı. Hayabusa 2’nin amacı, dünyamızdan hayli uzakta olan Ryugu isimli bir asterite ulaşıp, üzerinde sondalar yardımıyla bazı incelemeler yapmaktı. 4 senenin sonunda ise Hayabusa 2 nihayet asteroite iyice yaklaştı ve önümüzdeki hafta hedefine ulaşması bekleniyor.

Tombik

Gelen ilk görsellere göre, Ryugu Dünya ve Güneş’in aksi yönünde hareket ediyor. Derin çukurlar ve kraterler ile kaplı olduğu gözlemlenen asteroitin, 7,5 saatte bir kendi yörüngesindeki dönüşünü tamamladığı söyleniyor.

Araştırmayı yürüten ekibe göre, Ryugu, Bennu isimli asteroitle büyük benzerliklere sahip. Birbirinden uzakta bulunan iki asteroitin pek çok özellik bakımından birbirine benzemesinin anlamının ne olduğu tam olarak bilinemese de bilim insanlarına göre bu benzerliklerin sebebini bulmak oldukça önemli sonuçlara ulaşmamızı sağlayabilir.
Hayabusa 2, asteroitle temas ettikten sonra ekipmanlar yardımıyla yapay bir çukur oluşturarak dev taşın zemininde bulunan malzemelerin yapısını incelemeye başlayacak. Çalışmalarını tamamlayan uzay aracı, aldığı numuneler ile birlikte dünyaya doğru yola çıkacak ve tahmini olarak 2020’nin sonlarında gezegene dönmüş olacak.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks