Japonya Meteoroloji Kurumu, Osaka şehrinde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Japonya’da 6.1 büyüklüğünde deprem.

Japonya’da 6.1 büyüklüğünde deprem.

Japonya Meteoroloji Kurumu, Osaka şehrinde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Meydana gelen depremde aralarında 9 yaşında bir kızın da bulunduğu 3 kişi hayatını kaybederken 200 yaralı olduğunu açıkladı. Çok sayıda binada yangın çıkarken fabrikalar kapatıldı, elektrik ve su hatlarında arıza meydana geldi.

Depremin Osaka’nın kuzeyinde, yerin 13 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirten Meteoroloji kurumu, tsunami beklemediklerini açıkladı.

Tombik

Depremin ardından uçak ve tren seferleri askıya alındı. Osaka yakınlarındaki Mihama, Ohi ve Takahama nükleer santrallerinde herhangi bir hasar olmadığı kaydedildi.

Depremin kentin kuzeyinde, yerin 13 kilometre derinliğinde kaydedildiği belirtildi. Çok sayıda binada yangın çıkmasına, yollarda çatlak oluşmasına ve ana su hatlarının hasar görmesine neden olan depremin ardından bölgede tsunami alarmı verilmedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks