Rusya’dan S-400 hava savunma füzelerini teslim alması durumunda yaptırım uygulamayı…

ürkiye'ye yaptırım uygulayacağız.

ABD’den S-400 açıklaması: Türkiye’ye yaptırım uygulayacağız.

ABD yönetiminin Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma füzelerini teslim alması durumunda yaptırım uygulamayı ve F-35 savaş uçağı programından çıkarmayı planladığı öğrenildi.

Hafta sonunda G20 Liderler Zirvesi sırasında ABD Başkanı Donald Trump ile görüşen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin S-400 nedeniyle Ankara’ya yaptırımlar getirmeyi planlamadığını belirtmişti. Konuyla ilgili bilgi veren ABD’li yetkililer, Beyaz Saray’ın Türkiye’ye yaptırım uygulama ve F-35 programından çıkarma planında şu ana kadar bir değişiklik olmadığını belirttiler.

Tombik

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “ABD, S-400’ü satın alması halinde CAATSA kanunu dolayısıyla yaptırımlara maruz kalacağını, F-35 programının satın alma ve sanayi paylaşımı (unsurlarına) katılımının askıya alınması dahil son derece ciddi ve olumsuz sonuçlarla karşılaşacağını Türkiye’ye tutarlı ve net şekilde belirtti” dedi.

”Türkiye’nin iki sisteme birden sahip olmasına izin verilemez”

Pentagon sözcüsü Hava Yarbay Mike Andrews da, “Değişen bir şey yok… Türkiye’nin Rus yapımı hava ve füze savunma sistemi F-35 programıyla uyumsuzdur. Türkiye’nin iki sisteme birden sahip olmasına izin verilemez” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks