Rusya, “Bağımsız İnternet” isimli yeni bir yasayı yürürlüğe koydu.

Tüm Ülkede İnternetin Kesildiği Rusya’da Yeni Yasa Yürürlüğe Girdi

Bugün Tüm Ülkede İnternetin Kesildiği Rusya’da Yeni Yasa Yürürlüğe Girdi.

Rusya, “Bağımsız İnternet” isimli yeni bir yasayı yürürlüğe koydu. Bu yasa Rus hükümetinin internete anında müdahale edebilmesine imkan sağlıyor. Yasa, bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandı.

Son dönemlerde sık sık iletişim halinde olduğumuz Rusya’da çok ilginç şeyler oluyor. Öyle ki dün sizlere, Rusya’nın bugün ülke genelinde global interneti keseceğini aktarmıştık. Şimdi ise Rusya, “Bağımsız İnternet” ismindeki yeni bir yasayı yürürlüğe koydu. Yeni yasa, hükümet yanlıları tarafından desteklenirken hükümet karşıtları tarafından tehdit unsuru olarak görülüyor.

Tombik

Rusya’da yürürlüğe giren yeni yasa, Rus hükümetine internetin kontrolü ile ilgili geniş yetkiler veriyor. Öyle ki bundan sonra Rus hükümeti, yaşanabilecek “acil durumlarda” internet erişimine anında müdahale edebilecek. Böylelikle internet erişimindeki trafik, sadece saniyeler içerisinde kısıtlanabilecek. Ayrıca bu yasayla birlikte çeşitli filtreler de uygulanabiliyor. Bu yasanın en dikkat çekici yanı ise acil durumların Rus hükümeti tarafından belirlenecek olması.

Bir Kremlin sözcüsü tarafından yapılan açıklamalara göre yeni yasa, özellikle de siber saldırılara karşı güvenliği arttıracak. Ayrıca yapılan açıklamalarda, bu yasanın günlük kullanıcıları kesinlikle etkilemeyeceği ifade ediliyor. Eleştirmenler ise durumun çok da böyle olmayacağını ve bu yasanın, Çin’dekine benzer bir internet ağı kurmak için kullanılacağını söylüyorlar.

Bu yasayla birlikte Rusya, ülkenin genel web trafiğini ve verilerini dış sunucular yerine iç sunucular aracılığıyla aktaracak. Böylelikle dış sunuculara olan bağımlılığın azaltılacağı düşünülüyor. Üstelik bir süre sonra yeni sistem, Rusya’nın iç internet ağı olan RuNet’e bağlanacak. RuNet’in tam anlamıyla hazır olmasının 2021 yılını bulacağı söyleniyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks