Risk ve tehditler, Türkiye’yi Akdeniz’de proaktif hale getirdi.

Doğu Akdeniz'deki gelişmeler Türkiye için büyük tehdit! "Derhal üs kuralım".

Doğu Akdeniz’deki gelişmeler Türkiye için büyük tehdit! “Derhal üs kuralım”.

Polis Akademisi’nin güvenlik sempozyumunda Doğu Akdeniz’de giderek artan enerji merkezli küresel rekabete ve bölge ülkelerinin askeri faaliyetlerine dikkat çekildi. Sempozyumda “Risk ve tehditler, Türkiye’yi Akdeniz’de proaktif hale getirdi. Kıbrıs’a deniz ve hava üssü kurulmalıdır” çağrısında bulunuldu.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen güvenlik sempozyumunda “Doğu Akdeniz’den Basra’ya Krizler ve Düzen” konusu masaya yatırıldı.

Tombik

Geçtiğimiz hafta Antalya’da gerçekleştirilen sempozyumda katılımcılar, bölgesel sorunların tespiti ve çözümüne yönelik sunumlar yaptı. Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emete Gözügüzelli, enerji konusunda Doğu Akdeniz’de giderek artan küresel rekabet ortamının bölge ülkelerinin askeri faaliyetlerini de artırdığına dikkat çekti.

Deniz ticaretinin ötesinde hidrokarbon keşiflerinin ortaya çıkmasıyla birlikte Akdeniz’in küresel enerji mücadelesinde bulunan devletlerin odak noktası olduğunu hatırlatan Gözügüzelli, şu tespitlerde bulundu:

detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks