Doğu Karadeniz’i vuran sağanak yağış bazı bölgelerde ani su baskınlarına, heyelana ve sele neden oldu.

Doğu Karadeniz'i sel ve heyelan vurdu

Doğu Karadeniz’i sel ve heyelan vurdu.

Doğu Karadeniz’i vuran sağanak yağış bazı bölgelerde ani su baskınlarına, heyelana ve sele neden oldu.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Yağışların Trabzon’un doğu kesimleri, Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Tombik

Doğu Karadeniz’deki sel su baskınlarına neden oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Doğu Karadeniz’de dün saat 15.30’dan sonra etkili olmaya başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Trabzon’un Araklı ilçesinde etkili olan şiddetli yağışların ardından Karadere’de taşkınlar meydana gelirken, sel ve heyelanlar oluştu. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi sel ve heyelanların etkili olduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Doğu Karadeniz’de sağanak sel ve heyelana yol açtı. Dereler taştı, yollar kapandı. Rize’de Ağaran şelalesi taştı, o anlar görüntülendi.

Öte yandan Trabzon şehir merkezinde de şiddetli yağış etkili olurken, şiddetli yağışa dışarıda yakalanan Trabzonlular caddelerde koştururken, araçlar göle dönen yollarda güçlükle ilerledi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar saçakların altına saklanarak yağmurdan korunmaya çalışırken, araçların silecekleri ise şiddetli yağışa adeta dayanmadı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks