Polonya’nın kamu enerji şirketi PGNİG ile ABD firması Cheniere Enerji.

Dünyada dengeleri değiştirecek bomba anlaşma.

Dünyada dengeleri değiştirecek bomba anlaşma! 24 yıllık sözleşme imzalandı…

Polonya’nın kamu enerji şirketi PGNİG ile ABD firması Cheniere Enerji arasında, Polonya’ya ABD’den sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihraç etmeye yönelik 24 yıllık sözleşme imzalandı.

PGNİG’den yapılan açıklamaya göre, sözleşme uyarınca, ABD’den Polonya’ya LNG sevkiyatı gelecek yıl başlayacak. ABD’den gemilerle getirilecek LNG, Baltık Denizi’ndeki Lech Kaczynski Limanı’nda bulunan doğal gaz şebekesine aktarılacak.

Tombik

Polonya’nın başkenti Varşova’da yapılan imza töreninde, Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ve ABD Enerji Bakanı Rick Perry hazır bulundu.

Anlaşmanın finansal detaylarına ilişkin bilgi verilmezken, ABD’den gelecek LNG’nin, Polonya’nın halihazırda Rus doğal gazına ödediği fiyattan yaklaşık yüzde 30 daha ucuz olduğuna dikkat çekildi.

Gelecek yıl başlayacak sevkiyat, yıllık 0,7 milyar metreküp; 2023’ten sonra ise yıllık 1,95 milyar metreküp şeklinde gerçekleşecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen PGNİG Yönetim Kurulu Başkanı Piotr Wozniak, rekabetçi bir fiyatla anlaşmaya vardıklarını belirterek, “Anlaşma şartları, PGNİG için tamamen tatmin edicidir. Bu anlaşma sayesinde, gelecek yıldan itibaren düzenli ve büyüyen oranda ABD’den LNG tedarik edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks