Sığır etinde deli dana hastalığına rastlandığı öne sürüldü.

İthal ette ‘deli dana’ iddiası.

İthal ette ‘deli dana’ iddiası.

Türkiye’nin Polonya’dan ithal ettiği sığır etinde deli dana hastalığına rastlandığı öne sürüldü. Skandal Polonya’nın Türkiye’den adli yardımlaşma talebinde bulunmasıyla öğrenildi. Günümüzde artık tüm dillerin elektronik ortamda Türkçe’ye çevrilmesi mümkün iken Türkiye’de Tarım Bakanlığı yetkilisi Lehçe bilmediklerini ve bu nedenle raporları okuyamadıklarını öne sürdü.

Türkiye’nin 2011-2012 yıllarında Polonya’dan ithal ettiği yaklaşık 3 bin sığır etinde “deli dana” hastalığına rastlandığı ortaya çıktı. Bu durum Polonya’nın, başlattığı soruşturma kapsamında Türkiye’den adli yardımlaşma talebinde bulunmasıyla öğrenildi. Cumhuriyet Gazetesi’nden Alican Uludağ’ın haberine göre söz konusu etleri, hem özel şirketlerin hem de Et ve Balık Kurumu’nun ihraç ettiği belirtildi. Polonya’daki et analiz şirketlerinin, kesilen hayvanlara BSE testi yapmadığı halde, yapılmış gibi rapor verdiği tespit edildi. İfadesi alınan Tarım Bakanlığı uzmanları, söz konusu etlerde Deli dana hastalığı olup olmadığını bilmediklerini, tahlil sonuçları Lehçe olduğu için anlayamadıklarını savundu. Buna ilişkin Türkiye’de ise herhangi bir soruşturmanın olmadığı belirtildi.

Tombik

3 BİN BÜYÜKBAŞ KADAR ET İTHAL EDİLDİ

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks