Partizanlık inadı demokratlıkla bağdaşmaz.

Erdoğan'ın önerisi hukuksuzluğun cehennemine yol açar.

Eski AYM Başkanı Özden: Erdoğan’ın önerisi hukuksuzluğun cehennemine yol açar.

“Partizanlık inadı demokratlıkla bağdaşmaz”

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Sözcü gazetesi yazarı Yekta Güngör Özden, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir erkek tarafından yüzüne asit türü bir sıvı dökülmesiyle yüzünün bir bölümü yanan, sağ gözünü de kaybeden Berfin Özek’in davasına atıfta bulunarak, “Bu kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil vicdanınıza kulak verin” sözlerini bugünkü köşesinde eleştirdi. Özden, “Keyfîlikten sakıncalara kadar uzanacak nice olumsuzluk ve kötülüğü içerecek böyle bir uygulama, hukuksuzluğun cehennemine yol açar.” görüşünü savundu.

Tombik

Özden, “Siyasal etki ve ilişki kötülüklerinden yakınıldığı günümüzde kişiselliği, gelişigüzelliği, her tür el atma ve aykırılığı içerir. Bay RTE’nin kanal direnişi de böyledir. İstanbul onun ya da AKP’nin değil, tüm ulusundur. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun haklı ve yerinde tepkisine karşı çıkışıyla Bay RTE, dikta türü bir tutum sergilemektedir. ‘Dediğim dedik’ inadının gerçek demokrasilerde yeri yoktur. Siyasal derebeylik geçmişin çukurlarına gömülmüştür. Partizanlık inadı demokratlıkla bağdaşmaz.” ifadesini kullandı.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks