Haber Veriyoruz
Güncel Haber Yayın ve Yorum Sitesi

Nükleon hücrelerimizin ölüm zamanımızı belirlediği tespit edildi.

Bilim adamlarının yeni iddasina göre Nükleon (Hücretinin içindeki Zarsız yapı) ölüm zamanını belirliyor.

159

İnsanın genç kalması veya daha yavaş yaşlanması kendi elinde olabilir mi?

Weill Cornell Medicine’deki araştırmacılara göre hücresel gençliğin sırrı, hücre çekirdeği içinde yoğun bir yapı olan küçük bir nükleolusun korunmasında yatıyor olabilir. Bu bulgular, ekmek ve bira yapımındaki rolüyle tanınan, ancak şaşırtıcı derecede hücresel düzeyde insanlara benzeyen model bir organizma olan mayada ortaya çıkarıldı.

25 Kasım 2024 Nauter Aging de yayınlanan makaleye göre yeni tedavilerle insan ömrü uzatılabilir. Aynı zamanda bir hücrenin ölmeden önce bir ölüm zamanlayıcısı meydana getirdiği de düşülmekte.

İnsanlar yaşlandıkça bir takım hastalıklara yakalanma olasılıkları artıyor. örneğin kanser, kardiyovasküler ve nörüdejenaratif hastalıklar.

Weill Cornell Medicine’de patoloji ve laboratuvar tıbbı profesörü Dr. Jessica Tyler, “Yaşlanma bu hastalıklar için en yüksek risk faktörüdür” dedi. “Her hastalığı ayrı ayrı tedavi etmek yerine, onlara neden olan altta yatan moleküler kusurları önleyerek hastalıkların başlangıcını geciktirecek bir tedavi veya takviye geliştirmek daha iyi bir yaklaşım olacaktır.” Nükleolus anahtarı tutabilir.

Weill Cornell Medicine’de patoloji ve laboratuvar tıbbı prof. Dr Jessica Tyler göre ‘
Nükleolus hücresi geç yaşlanma ve hastalıklara karşı direnç gösterme anahtarı olabilir. Hastalıklar yaşlanma faktörünün risk faktörleridir. Eğer bu hastalıkları ayrı ayrı tedavi etmek yerine bunlara neden olan altta yatan moleküler kusurları önler isek hastalıkların başlamasını geçiktirebilir hatta bir kısmını önleyebiliriz. ‘ Ve böylece daha genç kalabilir daha geç yaşlanabiliriz.’

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks