Rusya Devlet Başkanı Putin, İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in sözlerini sert şekilde eleştirdi.

16 yaşındaki Greta'nın sözlerini yerden yere vurdu: Acınası.

16 yaşındaki Greta’nın sözlerini yerden yere vurdu: Acınası…

Rusya Devlet Başkanı Putin, İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in sözlerini sert şekilde eleştirdi. Putin, genç kıza çağrıda bulundu ve “Gelişmekte olan ülkelere neden fakirlik içinde yaşamaları gerektiğini ve İsveç gibi olamayacaklarını söyle.” dedi.

Putin, New York’ta Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen İklim Zirvesi kapsamında tartışma yaratan sözlerle dünya gündemine oturan Greta’nın konuşmasının kendisini heyecanlandırmadığını söyledi.

Tombik

Greta’nın sözlerini adeta yerden yere vuran Putin, 16 yaşındaki bir genç kızın bazı gruplar tarafından hedefleri doğrultusunda kullanıldığını öne sürdü ve bu durumu acınası olarak tanımladı.

Afrika’daki ve Asya’daki birçok ülke vatandaşlarının da tıpkı İsveç gibi yaşam standartlarına sahip olmak istediğini söyleyen Putin, kimsenin Greta’ya modern dünyanın karmaşık ve zor bir yer olduğunu anlatmadığını ifade etti.

Çevre sorunları konularına dikkat çekmeye çalışan gençlerin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Putin, çocukların ve gençlerin kişisel çıkarlar uğruna kullanılmasının ayıplanması gerektiğini aktardı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks