Nature bülteninde yayınlanan yeni bir çalışma, daha fazlasının her zaman daha iyi olmadığını öne sürüyor.

Beynin çok çalışması ömrü kısaltıyor.

Beynin çok çalışması ömrü kısaltıyor.

Bilim insanlarının gerçekleştirdiği son araştırma, bugüne dek bildiğimizi sandığımız pek çok şeyi ters yüz edecek gibi görünüyor. Daha önce yapılan geniş ölçekli araştırmalar, insanlar yaşlandıkça fiziksel ve zihinsel olarak faal kalmanın birçok faydası olduğunu gösteriyordu. Ancak Nature bülteninde yayınlanan yeni bir çalışma, daha fazlasının her zaman daha iyi olmadığını öne sürüyor.

Lieber Beyin Gelişimi Enstitüsü’nde sinirbilimci olan ve bu çalışmada yer almayan Michael McConnell yapılan son araştırmayla ilgili ilginç tespitler yaptı ve şu sözleri kaydetti: “Bu yeni makalede insanı düpedüz şok eden ve kafa karıştıran şey sizi algısal yönden normal halde tutan şeyin, beyin faaliyeti olduğunu düşünmeniz. Hayatınızın sonraki dönemlerinde beyninizi faal tutmak istediğinize yönelik böyle bir görüş mevcut. En beklenmedik şey ise sinirsel faaliyeti sınırlandırmanın, sağlıklı yaşlanma bakımından iyi bir şey oluşu. Bu çok mantıksız.”

Tombik

Harvard Tıp Fakültesi’ndeki araştırmacılar, yaşları 60 ve 70’lerden başlayıp 100 veya daha ötesine uzanan asırlık insanlara kadar, değişik yaş gruplarındaki kişilerin, insan beyin bankalarına bağışladığı beyin dokularını analiz etmiş.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks