Peter Paul Rubens ile Jan Bruegel tarafından resmedilen ‘Cennet Bahçesi’.

Hz. Adem'in yasak elmayı yediği Cennet Bahçesi Afrika’da ortaya çıktı.

Araştırma: Hz. Adem’in yasak elmayı yediği Cennet Bahçesi Afrika’da ortaya çıktı.

Peter Paul Rubens ile Jan Bruegel tarafından resmedilen ‘Cennet Bahçesi’.

Hazreti Adem’in yasak elmayı yediği rivayet edilen Cennet Bahçesi’nin neresi olduğuna dair bugüne kadar çok sayıda görüş ortaya atıldı. Yapılan bir araştırmada, Cennet Bahçesi’nin (Garden of Eden) Afrika ülkesi Botsvana’da olduğunu iddia edildi. Araştırma DNA testine dayanıyor. Bu görüşe bilim insanlarının nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.

Tombik

Nature dergisinde yayımlanan araştırmaya göre insanlığın ilk memleketi ülkenin kuzeyindeki Zambezi nehrinin güney kısımları. Araştırmaya göre insanlık yaklaşık 200 bin yıl önce ortaya çıktı. 70 bin yıl civarında burada yaşayan ilk insan, 110 bin ila 130 bin yıl önce bu bölgeden göç etti.

Sidney Üniversitesi’nden Profesör Dr. Vanessa Hayes araştırmaya başkanlık etti. Hayes’in verdiği bilgiye göre Güney Afrika ve Nabibya’daki gönüllülerin verdiği kan örnekleri “mitogenome” adı verilen DNA kodu ile karşılaştırıldı. Vanessa Hayes, “mitogenome”i “geçmişi çok eskiye dayanan annelerimizin bir zaman kapsülü”. Bu DNA kodu, nesiller boyunca yavaşça gerçekleşen değişimleri biriktiriyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks