Muğla’daki yangın 40 kilometrelik bir alanda hızla ilerliyor.

‘Koca Türkiye, bir Muğla’ya bakamadı’

‘Koca Türkiye, bir Muğla’ya bakamadı’.

Yeşil ormanlar yerini kül rengine bıraktı. Muğla’daki yangın 40 kilometrelik bir alanda hızla ilerliyor. Gözü yaşlı bölge halkı, “Cennetimiz cehenneme döndü. Helikopter geldi ama iş işten geçmişti” dedi.

Yanıyor… Yanıyor… Çok da bir şey yapılamıyor. Muğla’daki yangın neredeyse 40 kilometrelik bir alanda ilerliyor. Bir yerden koyu dumanlar çıkmaya başladığında yeni ağaçlar tutuşuyor demektir.

Yangın bakıyorsunuz bir derede, bir tepede ilerliyor. Hem de ışık hızıyla… Yangın, Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’ye doğru ilerliyordu.Yangını durdurmak, kente sokmamak için yollar açılıyor, binlerce ağaç kesiliyor, toprak barikatlar oluşturuluyordu.

Üç-beş ağaç için insan dozerlerin, greyderlerin, hızarcıların önüne yatarken, gözlerimizin önünde yüz binlerce ağaç kül oluyordu. Fedakar orman işçileri can veriyor. Ormanları mesken tutmuş hayvanlar, börtü-böcek kavrulup gidiyor. Ormanlar gitmiş, bitmiş, yerinde kalın bir kül tabakası oluşmuştu. Ayağınız küllere gömülüyor, o arada kökü kalmış çamlar arasında için için yanan, etrafında ağaç bulsa sıçramaya hazır alevler son kütükleri de yakıyor.

Detaylar, Haber Linki

Dünya

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks