Muğla’da 36 bin kişi tahliye edildi.

Yangınlar Sürüyor AKP "Kontrol Altında" Diyor.

Yangınlar Sürüyor AKP “Kontrol Altında” Diyor.

Muğla’da 36 bin kişi tahliye edildi, 55 bin hektar orman kül oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerleşim bölgelerindeki yangınlardan büyükşehir belediyelerinin sorumlu olduğunu açıkladı. Kemerköy Termik Santrali’ndeki yangın söndürüldü.

Türkiye’de AKP iktidarının yerleşim yerlerini etkileyen orman yangınlarıyla ilgili “kontrol altında” yönündeki açıklamalara devam etmesine karşın on binlerce ağacı ve binlerce insanı etkileyen yangınlar sürüyor.

AKP iktidarı döneminde ormanlık alanlardaki pek çok yerleşim yerleri “köy” statüsünden çıkartıldı ve büyükşehir belediyeleriyle ilgili yapılan çok sayıda yasa değişikliğiyle “mahalle” statüsüne alındı. Şimdi orman alanlarında başlayan ancak mahalle adı altındaki köyleri etkisi altına alan yangınlar için AKP iktidarı, “meskun alandaki yangınlardan belediyeler sorumlu” tezini öne sürüyor. Özellikle Ege Bölgesi’nde deniz kıyısındaki sert yamaçlarda kızılçam ormanlık alanlarındaki yangınlar farklı bölgelerde sürmesine rağmen AKP iktidarı, kamuoyu algısına yönelik ana muhalefet partisi CHP’yi sorumlu gösterme yönündeki açıklamalara imza atıyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak “Yerleşim bölgelerindeki yangın vesairelerin sorumluluğu kimin? O da oradaki büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır” ifadesini kullandı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yerleşim yerlerinden belediyelerin sorumlu olduğunu sıkça belirterek, yangınlarla ilgili belediyeleri işaret etmekte. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Türkiye’ye destek verilmesi yönünde çağrı yapanları hedef göstermesinin ardından sosyal medyada orman yangınlarıyla ilgili ‘Help Turkey’ etiketiyle yapılan ve suç unsuru teşkil ettiği iddia edilen paylaşımlara ilişkin resen soruşturma başlattı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks