Meclis Cinsel İstismarı Önleme Komisyonu’nun hazırlayacağı raporu, Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Erdoğan seferberliği açıklayacak.

Meclis Cinsel İstismarı Önleme Komisyonu’nun hazırlayacağı raporu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile kurulan Aile ve Sosyal Politikalar, Adalet, Gençlik ve Spor, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere 6 bakanlıktan oluşan Cinsel İstismar Komisyon’u dün ilk toplantısını bakanların katılımıyla yaptı. Toplantıda, sadece çocuklara yönelik değil 18 yaşını doldurmuş vatandaşlara yönelik cinsel istismar suçları da incelenerek engellenmesine yönelik etkin çalışmalar yapılması gündeme geldi. Ceza müeyyideleri artırılarak, cinsel istismarcıların iyi hal indiriminden yararlanmasının engellenmesi, istismarcıya verilecek cezaların çocuğun yaşına göre kademeli olarak artırılması gerektiği konuşuldu. Kimyasal hadım uygulamasının da somutlaştırılması için çalışma yapılmasına karar verildi.

Tombik

SALI GÜNÜ ANLATACAK

Toplantıya katılan bürokratlar ve uzmanlar pazartesi gününe kadar çalışmalarını sürdürecek. İdari, yasal ve eğitim alanında yapılması gerekenler çerçevesinde yeni bir yol haritası belirleyecek ve ortak bir metin hazırlayacak. Pazartesi günü ise bakanlar seviyesinde komisyon toplantısı tekrar yapılarak çalışmalar somutlaştırılacak. Komisyonun bu toplantısının ardından ise salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında çalışmaların sonucunu kamuoyuyla paylaşması öngörülüyor.

Öte yandan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, 81 ilin kadın kolları başkanlarıyla bir araya gelerek çocuklara yönelik istismar konusunda beyin fırtınası yaptıklarını, hazırlayacakları raporu komisyona sunacaklarını, ayrıca bir çalıştay düzenleyeceklerini söyledi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks