En büyük tehdidin ABD.

Çin: Uzun yıllara dayanan kanıtlar dünya barışına en büyük tehdidin ABD olduğunu gösteriyor.

Çin: Uzun yıllara dayanan kanıtlar dünya barışına en büyük tehdidin ABD olduğunu gösteriyor.

Çin Savunma Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Pekin hükümetinin askeri hedeflerinin uluslararası düzeni tehdit ettiği hakkındaki raporuna sert yanıt verdi: “Uzun yıllara dayanan kanıtlar dünya barışına en büyük tehdidin asıl ABD olduğunu gösteriyor.”

Çin Savunma Bakanlığı sözcüsü Wu Qian pazar günü yaptığı açıklamada, ABD Savunma Bakanlığı’nın Kongre’ye yönelik hazırladığı Pekin yönetimi askeri amaçları hakkındaki raporunu değerlendirdi.

Raporun Çin halkı ve devletinin amaçlarını çarpıttığını belirten sözcü, “`Uzun yıllara dayanan kanıtlar, bölgesel huzursuzluğun tetikleyen, uluslararası düzenin ihlal ve dünya barışının yok edenin ABD olduğunu gösteriyor” ifadesini kullandı.

Çin Savunma Bakanlığı sözcüsü Wu Qian, “ABD’yi, Çin’in ulusal savunma ve askeri yapısını objektif ve rasyonel bir şekilde görmeye, yanlış beyanlarda bulunmamaya, bu yönde rapor hazırlamaya son vermeye ve ikili askeri ilişkilerin sağlıklı gelişimini korumak için somut adımlar atmaya davet ediyoruz.” dedi.

Sözcü, ABD’nin Suriye, Libya ve diğer ülkelerdeki son 20 yıllık faaliyetlerinin 800 bini aşkın kişinin ölümüne ve milyonlarca insanın göç etmek zorunda kalmasına sebep olduğunu söyledi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks