Mardin’de Yıldırım-8 operasyonu kapsamında öldürülen üç terörist.

Terörist Medeni Oğuz öldürüldü! Kritik bölge kontrol altına alındı.

Terörist Medeni Oğuz öldürüldü! Kritik bölge kontrol altına alındı.

Mardin’de Yıldırım-8 operasyonu kapsamında öldürülen üç teröristten birinin sözde Kerboran sorumlusu Reber kod adlı Medeni Oğuz olduğu belirlendi. Bölgeler arası geçişlere rehberlik eden terörist Oğuz’un öldürülmesiyle birlikte Cehennem Deresi de kontrol altına alındı.

Mardin’in Dargeçit ile Şırnak’ın İdil ilçeleri arasındaki Cehennem Deresi yakınlarında bulunan Beğendi Köyü yakınlarında önceki gün 2 kadın teröristle birlikte gri kategoride aranan Reber kod adlı Medeni Oğuz’un da yer aldığı ortaya çıktı. Oğuz’un terör örgütünün sözde Mardin Eyaleti Kerboran gücü sorumlusu olduğu belirlendi.

Yıldırım-8 operasyonu kapsamında, uzun zamandan beri Cehennem Deresi bölgesinde gizlendiği tespit edilen Oğuz ve 2 kadın teröristin bulunduğu nokta TB-2 Bayraktar İnsansız Hava Aracı’yla tespit edildikten sonra bölgeye Atak taarruz helikopterleri ve SİHA’lar sevk edildi. Hava destekli operasyonda Mardin İl Jandarma Komutanlığı’ndaki Yiğitler adıyla bilinen Jandarma Özel Harekat Timleri de karadan bölgeyi çembere aldı. Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Kaçış yolları kapatılan teröristlerle sağlanan temasta Medeni Oğuz ile birlikte 2 kadın terörist yanlarındaki 3 adet uzun namlulu tüfek, saldırı tipi el bombaları, patlayıcı düzenekleri ve çok sayıda örgütsel dokümanla birlikte ölü ele geçirildi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks