Boko Haram saldırısında en az 65 kişi yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Boko Haram cenazeye saldırdı: En az 65 ölü

Boko Haram cenazeye saldırdı: En az 65 ölü.

Nijerya devlet televizyonu, ülkenin kuzey doğusunda bir cenazeye yönelik olarak gerçekleştirilen Boko Haram saldırısında en az 65 kişi yaşamını yitirdiğini duyurdu. Borno eyaletinin başkenti Maiduguri’de gerçekleşen saldırda militanlar, motorsiklet ve pikap tipi araçlar kullandı.

Nijerya devlet televizyonu, ülkenin kuzey doğusunda bir cenazeye yönelik olarak gerçekleştirilen Boko Haram saldırısında en az 65 kişi yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Tombik

Boko Haram saldırısında en az 65 kişi yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Borno eyaletinin başkenti Maiduguri’de gerçekleşen saldırda militanlar, motorsiklet ve pikap tipi araçlar kullandı.
Bölgedeki bir devlet yetkilisi olan Muhammed Bulama, saldırının, yakın bir zaman önce 11 Boko Haram militanının, köylüler tarafından öldürülmesine misilleme olarak gerçekleştirildiğini düşündüğünü açıkladı.

Bulama, 21 kişinin cenazeye yapılan saldırıda öldürüldüğünü, diğer kurbanların ise saldırganlara karşı koymaya çalışırken hayatını kaybettiğini söyledi.

Fransız AFP haber ajansı muhabiri, olay yerinde yanmış evler ve kurbanların cesetlerini kaldıran aile üyelerine tanık olduğunu aktardı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks