Ülkemizin su kaynakları yönetimini Katar’a devrettiği…

Türkiye'nin su yönetimi Katar'a mı devredildi?

Türkiye’nin su yönetimi Katar’a mı devredildi?

Türkiye ile Katar arasında ‘Su Yönetimi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı’ imzalandığının kamuoyuna yansıdığını dile getiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Ülkemizin su kaynakları yönetimini Katar’a devrettiği ileri sürülen, ulusal egemenliğimizi hiçe saydığı belirtilen bu anlaşmanın iptalini talep ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Katar’la imzalanan anlaşmalara ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sundu.

Ayhan Barut, “Yaşamın vazgeçilmez kaynağı olan suyun önemi ortadadır. Bu nedenle ve ülkemizin de taraf olduğu uluslararası sözleşmelerce, su ve su kaynaklarının korunması, savunulması, doğru kullanılması, herkesçe erişilebilir bir hak olması için hepimize sorumluluklar düşüyor. Maalesef ülkemiz sanılanın aksine su zengini bir ülke değil ve su fakiri olma yolunda hızla ilerliyor. Devlet Su İşleri’nin resmi sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye’de yıllık kişi başına düşen su miktarı yaklaşık 1519 metreküp. Bu miktar ile de Türkiye, su kıtlığı çeken ülkeler kategorisinde yer alıyor” dedi.

“SU YÖNETİMİMİZ TAMAMEN KATAR’A DEVREDİLDİ Mİ?”

Türkiye’de su ve su kaynaklarının korunması, herkese yeterli su hakkı için çalışma yapılması gerektiğine dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti:

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks