Makina yumurtası ve köy yumurtası.

Bildiğiniz üzere bir çok büyük markette ve bakkalarda makina yumurtası satılmakta. Köy yumurtası bulsanızda makina yumurtası arasındaki farkı bilmiyoruz.

Bizde sizin için bu araştırmayı yaptık.

Makina yumurtası daha fazla saydam. Ve makina yumurtalarında tavuk doğal yem almadığı için sarısı daha açık sarıdır. Ayrıca makina yumurtası daha çabuk soyulmaktadır. Ve daha çabuk soğuyor.
Tat bakımından beyazı daha saydam olduğu için biraz daha ağızda farklı bir tat bırakıyor. Koku köy yumurtası ile aynı hatta biraz daha ağır bir kokusu var.

Tombik

Köy yumurtasında ise beyaz kısmı daha katı ve yediğinizde ağırlığını hissedebiliryorsunuz. Ve içindeki sarısı pembeye yakın bir renktir. Ağzınızda makina yumurtasındaki gibi bir tat bırakmamaktadır. Bu da makina yumurtalarında bağımlılık maddesi kullanılıyor olabilir düşüncesi oluşturmaktadır.

Yumurtayı sevenler bunu daha fazla yiyerek test edebililer.

Peki her iki yumartanında taze olduğunu nasıl anlayacağız?

Bildiğiniz üzere yumurtayı zemin koyup çevirdiğinizde hızlı ve uzun dönüyor ise pişim pişmediğinin dışında taze olup olmadığınıda göstermektedir diye bir anlayış var.

Evet bu gayet mantıklı bir yaklaşımdır.

Bir de şunu deneyebilirsiniz üç yumurtayı üstü üste koyduğunuzda ortada ki yumurtanın döndüğünü göreceksiniz. Bu daha gerçekçi bir tazelik testidir.

Yalnız bunu yapabilmeniz için biraz beceri gerekmektedir.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks