Çin’de ortaya çıkan Koronavirüsle ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Hızla artıyor! Virüse mühür tutmadı

Hızla artıyor! Virüse mühür tutmadı.

Çin’de ortaya çıkan Koronavirüsle ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor… Virüse karşı önlemler hızla artarken Çin’den önemli bir adım geldi. Uzmanlar virüsle ilgili korkutan ‘mutasyon’ ve ‘kuluçka’ uyarılarında bulundu. Öte yandan ABD’den gelen son haberlerle endişeler biraz daha arttı. Ölü ve vaka sayısının hızla yükseldiği virüsle ilgili Dünya Sağlık Örgütü de harekete geçti. İşte tüm detaylar…

Grafik dikkat çekti…

Tombik

Virüsle ilgili neler biliniyor? 2019-nCoV tarzı bir virüs nasıl ortaya çıkıyor? Bu virüsler neden tehlikeli bir hal alabiliyor? Nereden ve nasıl bulaşıyor?

KORKULAN VİRÜS

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs, doktorların çok yakından bildiği ve korktuğu bir virüs ailesini temsil ediyor. Bunlara koronavirüs ya da corona virüsü adı veriliyor.

Bu aileden türeyen diğer virüsler arasında SARS ve MERS de var. SARS, bulaştığı kişilerin yüzde 9’unun, MERS de yaklaşık yüzde 35’inin hayatını kaybetmesine yol açtı.

BELİRTİLERİ NELER?

BBC’nin aktardığına göre Çin’den yayılan bu koronavirüs türünün belirtileri herhangi bir grip ya da üst solunum yolu enfeksiyonuna çok benziyor.

Virüsün görülen ilk belirtisi yüksek ateş.

Çin'de ortaya çıkan Koronavirüsle ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

TEST ŞART

Daha sonra kuru öksürük ve yaklaşık bir hafta sonra da nefes darlığına yol açıyor.

Bu durumda bazı hastaların hastanede tedavi altına alınması gerekiyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks