Mahmut Övür bugünkü yazısında seçimden önce FETÖ hakkında sansasyonel açıklamalar.

Seçimden sonra açıklayacağım demişti.

Seçimden sonra açıklayacağım demişti.

Mahmut Övür bugünkü yazısında seçimden önce FETÖ hakkında sansasyonel açıklamalar yapan Muharrem İnce’ye bazı ince sorular soruyor. “AK Parti Pensilvanya’da kuruldu, Fetullah Gülen ABD’den istenmedi” şeklinde açıklamalar yapan Muharrem İnce, belgelerle yalanı ortaya konunca “Seçimden sonra açıklayacağım” demişti. Mahmut Övür de yazısında “topu taca atma, belgelerini açıkla” diyor.

MAHMUT ÖVÜR’ÜN YAZISINDAN BAŞLIKLAR

Tombik

CHP’nin yeni fenomeni Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin genel başkan mı yoksa İstanbul’a belediye başkanı mı olacağı tartışılıyor ama seçim sürecinde söyledikleri de unutulmadı.

Arkada birçok soru işareti bıraktı.

Bu soru işaretleriyle yeni bir siyasi yolculuğa çıkması çok zor. Oy veren veya vermeyen milyonlarca insan, biraz da hızlı yaşanan o seçim sürecinde İnce’nin ağzından şaşırtıcı birçok siyasi iddiayı duydu. Bazıları irkiltse de fazla üzerinde durmadı. Ama unutmadı da.

Hem arşivlerde hem de hafızalarda yerini aldı. Aslında İnce, klasik CHP’li siyasetçilerden biraz farklı ve biraz da sahici bir profil çizmesine rağmen, arka arkaya sıraladığı o dayanaksız iddialarıyla ciddi bir güven erozyonu da yaşadı.

Çünkü o dayanaksız ve riskli iddiaları hem meydanları harekete geçirdi hem de “çamur medyası” o iddiaları gerçekmiş gibi manşetlere, ekranlara taşıyarak geniş kitleleri kışkırttı, var olan önyargıları ateşledi.

O iddialardan ikisi çok dikkat çekiciydi. İlki FETÖ elebaşı Gülen’in ABD’den istenmesiyle ilgiliydi. Önce Adalet Bakanlığı’nın FETÖ’yü usulüne uygun istemediğini söyledi. Yetinmedi bir televizyonda canlı yayına bağlanıp, çok daha vahim bir şey söyledi: “Amerikalılar beni aradı.

‘Haklısınız Muharrem Bey ama Türkiye Cumhuriyeti devleti henüz Fethullah Gülen’i usulüne uygun bir şekilde geri istemedi’ dediler.

Yani Türkiye Cumhuriyeti Fethullah Gülen’in iadesini usulüne uygun bir şekilde istememiş…”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks