Macaristan’a kaçan 13 kişilik kafilenin gerçek hikayesi soruşturma kapsamında ortaya çıktı.

Sahte folklor ekibinin gerçek hikayesi ortaya çıktı.

Folklor ekibi altında Macaristan’a kaçan 13 kişilik kafilenin gerçek hikayesi soruşturma kapsamında ortaya çıktı. Davetiyeden belgelere kadar her şeyin sahte olduğu organizasyonun altından insan kaçakçılığı çıktı. Bu durumu da FETÖ algı operasyonu için kullandı.

Halk oyunları yarışmasına katılmak için Macaristan’a gidip dönmeyen folklor ekibiyle ilgili detaylara ulaşıldı. Baştan sona ‘kurgu’ya dayanan kaçış planında; folklor ekibi, festival, belgeler sahte çıktı. Yakalanan çete, 6 bin Euro aldığı 13 kişiyi yurt dışına kaçırdı.

Tombik

Olayın basına yansımasının ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Gazete Habertürk’ün haberine göre savcılığın talimatı üzerine, Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ayrıntılı bir inceleme başlattı. Polis, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nda (THOF) gelen belgeleri tek tek inceledi. İncelemede, Ankara Kent Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu Derneği’nde bazı şahıslara sahte belgelerle lisans çıkarıldığı bilgisine ulaşıldı.

Davet mektubu da belgeler de sahte çıktı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks