Lübnan lirasının son 2 hafta için değerinin 3’te 1’ini kaybetmesi.

Lübnan’da ekonomik kriz protestoları sürüyor.

Lübnan’da ekonomik kriz protestoları sürüyor.

Lübnan’da ekonomik kriz nedeniyle Lübnan lirasının son 2 hafta için değerinin 3’te 1’ini kaybetmesinin ardından Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta halk protesto düzenledi.

Lübnan’da yaşanan ekonomik kriz nedeni ile protestolar devam ediyor. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta halk, ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ve Lübnan lirasının değerinin 3’te 1’ini kaybetmesini protesto etti. Protestocular, başkentte birçok sokağı lastik yakarak ulaşıma kapatırken, Qasqas, Aicha Bakkar ve Quraytem-Vardan karayolu ile Hamra Caddesi de dahil birçok caddeyi ulaşıma kapattı. Aynı zamanda birçok esnaf ise artan fiyatlara ve Lübnan lirasının değer kaybetmesine tepki olarak kepenk indirdi.

BAKANIN YAŞADIĞI BİNA BASILDI

Yaşanan kriz nedeniyle ülkede fiyatların giderek arttığını belirten protestoculardan bazıları ise, Lübnan Haberleşme Bakanı Talal Hawat’ın yaşadığı binayı bastı ve hükümetin istifa etmesini talep etti.

“AÇLIKTAN ÖLÜYORUZ”

Protestoculardan biri olan Hüseyin Makieh yaptığı açıklamada, “Şimdi uyanmalarına izin ver. Lütfen bize merhamet edin, size yalvarıyoruz. Bize bak, açlıktan ölüyoruz. Ölüyoruz. Orta sınıf gitti. Ülkenin yüzde 3’ü hırsız ve bu şekilde geçiniyorlar” dedi.

detaylar, Haber Linki

Yazarlar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks