Kuantum Bilgisayarlar geliyor.

İşlem hızı şuan kullandığınız bilgisayardan bin kat hızlı.

Kuantum Hesaplama Nedir?

Henüz emekleme aşamasında olan kuantum bilgisayarlar hali hazırda ki bilgisayarlara göre similasyon döneminde.

Hatırlayın Steve Jobs 27 yıl önce bilgisayarların cebinize gireceğini söylemişti. Fizikçi Paul Benioff ise kuantum bilgisayarlar ile çok daha güçlü bir sistem kurmanın mümkün olabileceği ile ilgili bir makele yayınladı.

Benioff’un 1980 yılında atım altı fiziği adlandırılan kavramın bugün hala araştırmaları beslediği söylenebilir. Bir sonraki adımın ise bir PC yi bazı açılardan bir abaküs gibi tuhaf hale getirebilecek bir sistem olabileceğini belirtiyor.

Peki Kuantum Hesaplama nedir?

  • Kuantum hesaplama karmaşık paralel hesaplamalar gerçekleştirmek için atom altı parçacıkları yöneten fiziği kullanır ve gümümüzdeki bilgisayarlarda kullanılan basit transistörlerin yerini alır.

Kuantum bilgisayarlar, geleneksel bilgisayarlarda açık veya kapalı, bir veya sıfır olan bitler yerine, açık, kapalı veya aralarında herhangi bir değer olabilen kübitleri, hesaplama birimlerini kullanarak hesaplar. Kübitin süperpozisyon adı verilen ara durumda yaşama yeteneği, hesaplama denklemine güçlü bir yetenek katarak kuantum bilgisayarları bazı matematik türleri için üstün kılar.

Haber Veriyoruz

Sağlık

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks