Koronavirüs salgını sonrası doğal ilaçlara olan ilgi arttı.

Koronavirüs salgınına karşı greyfurt uyarısı! 40 kat artırıyor

Koronavirüs salgınına karşı greyfurt uyarısı! 40 kat artırıyor.

Koronavirüs salgını sonrası doğal ilaçlara olan ilgi arttı. Virüse karşı etkili olduğu ileri sürülen greyfurt için ise uzmanından uyarı geldi.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüse karşı henüz aşı ve etkili bir ilaç geliştirilebilmiş değil. kadar doğal önlemler de tercih ediliyor. Virüse karşı etkili olduğu ileri sürülen greyfurt için ise önemli bir uyarı geldi.

Tombik

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, koronavirüs salgınına karşı iyi geleceği söylenen greyfurtun fazla tüketilmemesi söyledi. Fazla tüketimin, ilaç kullanan kişilerde zehirlenmeye neden olabileceğini belirtti.

FURANOKUMARİN MADDESİ

Prof. Dr. Coşkun Usta, C vitamini içeren diğer ürünlerden farklı olarak sadece greyfurtta bulunan ‘furanokumarin’ maddesinin tehlikeli olabileceğine dikkati çekti. Usta, bu madde nedeniyle greyfurtun fazla tüketiminin, ilaç kullanan insanları ölüme götürebildiğini söyledi. Koronavirüs salgını nedeniyle herkesin ilaç kullanma potansiyeli olduğunu belirten Usta, bu dönemde greyfurt suyu tüketmenin doğru olmadığını kaydetti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks