Katar ile yapılan 10 milyar dolarlık swap anlaşmasında dolar kurunun 12.5 lira

CHP'li Muharrem İnce nin iddiası

Bilgiye dayalı söylüyorum dedi, Katar’ın Türkiye’ye attığı kazığı açıkladı: Swap anlaşmasında dolar kuru 12.5 lira’dan hesaplandı!

CHP’li Muharrem İnce, Katar ile yapılan 10 milyar dolarlık swap anlaşmasında dolar kurunun 12.5 lira olarak baz alındığını iddia etti.

Konuk olduğu TV programında konuşmasının kesilip AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un Fethi” programına bağlanılmasına tepki olarak stüdyoyu terk eden CHP’li Muharrem İnce, Fox Tv’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

DOLAR KURU İDDİASI

İnce’nin programda bir de ortaya ilginç bir iddia attı. Türkiye geçtiğimiz günlerde Katar ile bir “swap” anlaşması yapmıştı. İnce, Katar ile yapılan swap anlaşmasında dolar kurunun 12 lira 50 kuruş olarak baz alındığını söyledi. CHP’li isim bu iddiasını şöyle dile getirdi:

“Katar ile yapılan swapta 10 milyar dolar karşılığında 68 milyar mı koydunuz yoksa 125 milyar mı koydunuz? Eğer böyle ise dolar kuru 12.50 lira olarak baz alınmış. Bunu bilgiye dayanarak söylüyorum”.

Detaylar, Haber Linki

Anlamlara Anlam Katan Sözler

anlamlı sözler ve cümleler

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks