1 yıl içinde insan beynine çip takılacak

Elon Musk açıkladı.

Elon Musk açıkladı, 1 yıl içinde insan beynine çip takılacak:

Dünya, korona virüs şoku ile mücadele etmeye devam ederken çılgın girişimci Elon Musk, akıl almaz bir projeyle daha ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde fırlatılan SpaceX roketi ile tarihe geçen Musk, beyin hasarlarını iyileştirebilecek bir elektronik devre, çip üzerinde çalıştıklarını ifade etti.Musk, beyin dalgalarını uyarma odaklı bir proje olan, aynı zamanda kurucu ortağı da olduğu Neuralink girişimini yakın bir zamanda insanlar üzerinde test etmeye başlayacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Halihazırda insanlar üzerinde test etmediklerini ancak bunun bu şekilde çok sürmeyeceğini ifade eden Musk; ‘Sanıyorum bir seneye kalmadan bunu insanlar üzerinde test ediyor olacağız’ diye de ekledi.Beyinsizler.net’te yer alan habere göre, işin kokusu ilk olarak Şubat ayında, Musk, beyin ve bilgisayar arayüzü projesinin ‘harika’ bir yeni versiyonu üzerinde çalıştıklarını duyurduğunda çıktı.

Bunu takiben 2019 Haziranında şirket, proje kapsamında deneklerin kafatasları üzerinde lazerle minik delikler açılıp beyinlerinin içerisine esnek elektrot iğnelerinin yerleştirileceği duyuruldu.Musk, çapı ortalama 25 mm olan bu iğnelerin beyne yerleştirilmesi için kafatasından çok küçük bir miktarın alınması gerektiğini belirtti.Vücudun bunu kabul etmeme ihtimalinin çok düşük olduğunu belirten Musk, bu sürecin düşünülen kadar da tehlikeli olmadığı görüşünde.‘İnsanlara kalp ritmi ölçerleri (holter), epilepsi krizleri, derin beyin uyarımı veya yapay kalça kemiği gibi durumlarda takılıyor’ diyen Musk ‘Vücudun neyi kabul edip neyi etmediği günümüzde gayet iyi bilinmekte’ diye de belirtti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks