İzmir’de hafta sonu etkili olan sağanak ve fırtınada denizin taşması.

Sadece Kordon ve Mavişehir değil.

İzmir’i bekleyen tehlike: “Sadece Kordon ve Mavişehir değil, körfezin tüm kıyıları taşkından etkilenebilir”

İzmir’de hafta sonu etkili olan sağanak ve fırtınada denizin taşması sonucu kıyılardaki birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Uzmanlar, İzmir’de bu taşkınların daha şiddetlilerinin görülebileceği konusunda uyarıyor. İzmir Afet Bilinci, Çevre ve İklim Farkındalığı Derneği Başkanı Servet Ertaş, “En riskli yerler, Kordon ve Mavişehir’di. Ama bu körfezin diğer tarafını da etkilemeyeceği anlamına gelmiyor. Körfezin tüm kıyıları etkilenebilir.” dedi.

İzmir’de hafta sonu etkili olan fırtınada denizin taşması sonucu birçok ev ve işyeri sular altında kaldı.

Tombik
  • Uzmanlar önümüzdeki dönemde bu taşkınların daha şiddetlisinin yaşanabileceği konusunda uyardı.
  • Topraktan sofraya uzanan tehlike: 3 bölge incelendi, en çok Akdeniz’de görüldü.

İzmir Afet Bilinci, Çevre ve İklim Farkındalığı Derneği Başkanı ve Afet Uzmanı Servet Ertaş, İzmir’de kıyıya çok yakın yerlere çok katlı binalar yapıldığını hatırlatıp, su baskını ve sel gibi afetlerin daha fazla yaşanacağını söyledi.

Kordon ve Mavişehir’de yaşanan deniz taşması olayının sürpriz olmadığını anlatan Ertaş, “Kent planlaması gözden geçirilmeli. Yeni yapılacak yerler, kent planına uygun inşa edilmeli. Dirençli kentler vizyonuna uygun, taşkınları engellemek için setler yapılmalı. Kıyı kanunu tam olarak uygulanmalı.” diye konuştu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks