İstanbul Boğazı ile ilgili planlama, izin ve denetim yetkileri…

İstanbul Boğazı İBB’den Alınıp Cumhurbaşkanlığına Bağlanıyor.

İstanbul Boğazı İBB’den Alınıp Cumhurbaşkanlığına Bağlanıyor.

İstanbul Boğazı ile ilgili planlama, izin ve denetim yetkileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alınarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulacak kurullara devrediliyor.

Boğaziçi Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapan İBB’nin yetkilerine darbe niteliğinde yeni bir yasa taslağı hazırlandı. BirGün’ün edindiği bilgiye göre, taslakta yer alan düzenlemelerden bazıları şöyle:

Tombik

SARAY’A BAĞLI YENİ KURULLAR: Taslakla Boğaziçi Alanında yerleşme ve yapılaşmanın planlanması, koordinasyonu, imar uygulamalarının yapılması ve denetlenmesi için kurulan ve yerel yönetimin de temsil edildiği Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu, Boğaziçi İmar İdare Heyeti ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün görev ve yetkileri yeni kurulacak yapılanmalara devrediliyor. Bu kurulların yerine görev yapmak üzere Boğaziçi Başkanlığı ve Boğaziçi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Düzenleme Kurulları kuruluyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks