İsrail vatandaşı Filistinlilere ait Ulusal Demokratik Birlik ve Ortak Arap Listesi.

İsrail'de Arap ittifakına getirilen seçim yasağı iptal edildi.

İsrail’de Arap ittifakına getirilen seçim yasağı iptal edildi.

İsrail Yüksek Mahkemesi, ülkedeki İsrail vatandaşı Filistinlilere ait Ulusal Demokratik Birlik ve Ortak Arap Listesinin oluşturduğu ittifaka getirilen seçim yasağını kaldırdı.

Yüksek Mahkeme, 9 Nisan’da yapılacak erken seçime katılacak bazı milletvekili adaylarına getirilen seçim yasağı ve bazı milletvekillerine yasak koyulmasına ilişkin başvurularla ilgili kararını açıkladı.

Tombik

Mahkeme, Merkezi Seçim Komisyonunun, Ulusal Demokratik Birlik (Beled) ile Ortak Arap Listesinin oluşturduğu ittifaka getirilen seçim yasağını iptal ederek İsrail vatandaşı Filistinlilerin partilerine seçim yolunu açtı.
Komisyonun, Eşitlik ve Barış için Demokrasi Cephesi (Hadash) ve Değişim için Arap Hareketinin (Ta’al) oluşturduğu bir başka Arap ittifakının Yahudi asıllı milletvekili adayı Ofer Cassif’e getirdiği seçim yasağı da mahkeme tarafından iptal edildi.

– AŞIRI SAĞCI ADAYA YASAK

Öte yandan Yüksek Mahkeme, Merkezi Seçim Komisyonunun seçime katılmasına izin verdiği aşırı sağcı görüşleriyle tanınan Yahudi Gücü (Otzma Yehudit) Partisinin lideri ve milletvekili adayı Michael Ben Ari’nin seçimlere katılamayacağına hükmetti.

Ari, mahkemenin kararını “Hayatımızı ele geçirmek isteyen adalet cuntası.” diyerek kınadı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks