İsrail ordusunun, ‘olası büyük bir savaşa’ hazırlık amacıyla ülke çapında 7 gün sürecek geniş çaplı askeri tatbikat başlattığı bildirildi.

İsrail’de 7 günlük geniş çaplı askeri tatbikat başladı.

İsrail ordusunun, ‘olası büyük bir savaşa’ hazırlık amacıyla ülke çapında 7 gün sürecek geniş çaplı askeri tatbikat başlattığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan ve yerel basında yer alan açıklamada, pazar akşamı yerel saat ile 19.00’da sirenlerin çalmasıyla geniş çaplı bir tatbikatın başlatıldığı ifade edildi.

Tombik

Gazze Şeridi yakınlarındaki Yahudi yerleşim birimlerinin tatbikat çerçevesine alınmadığı belirtilen açıklamada, faaliyete sivillerin tahliyesiyle ilgilenen ordu güçlerinin de katıldığı kaydedildi.
İsrail ordusu geçen hafta pazar günü ABD ordusuyla, Lübnan ile Gazze’den gelebilecek “muhtemel saldırılara karşı” ortak kapsamlı tatbikat başlatmıştı. Söz konusu tatbikatın mart ayı ortasına kadar sürmesi planlanıyor.

ABD ve İsrail orduları, 2001’den beri ortak askeri tatbikat düzenliyor.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, geçen ay yaptığı açıklamada, Lübnan merkezli Hizbullah hareketinin savaşa kalkışması durumunda, İsrail’in tüm gücünü kullanacağı ve kara kuvvetlerinin Lübnan’a gireceği tehdidinde bulunmuştu.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks