İslami Finans endüstrisinde 10 büyük ülke var.

İslami Finans dünyada 10 ülkede yoğunlaştı.

İslami Finans dünyada 10 ülkede yoğunlaştı.

Fitch Ratings İslami Finans Küresel Müdürü Bashar Al-Natoor, “İslami Finans endüstrisinde 10 büyük ülke var. Bunlar Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreyn’in yanı sıra Türkiye, Malezya, Endonezya ve Pakistan’dır.” dedi.

Al-Natoor, AA muhabirinin İslami Finans endüstrisinin Türkiye ve dünya genelindeki durumuna ilişkin sorularını yanıtladı.

Tombik

İslami Finans sektörünün büyüklüğünün yaklaşık 2 ila 2,2 trilyon dolar seviyesinde olduğunu anlatan Al-Natoor, sektörün de beş ana direkten oluştuğunu ifade etti.

Al-Natoor, bu ana direklerin en büyüğünün yüzde 70’lerin üzerinde bir payla İslami bankalar olduğunu aktararak, “İkinci büyük direk olarak İslami Finans sektörünün yaklaşık yüzde 15’ini oluşturan sukuk var. Sonra da üç küçük ayak var. Burada da İslami sigorta olan Tekâfül, İslami Finans ile uğraşan yöneticilerin ve şirketlerin fonları var. Yani ilk ikisi gerçekten endüstrinin en büyük kısmı.” ifadelerini kullandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks